Istoria Vibratorului – Ce trebuie sa stii despre jucaria care a imbunatatit viata sexuala a femeilor?

DZX

Updated on:

Tabuurile legate de sexualitate incep sa se estompeze, iar acest lucru este cat se poate de bun. Odata cu disparitia tabuurilor, apar modalitati noi de exploarare a sexualitatii, una dintre ele fiind vibratorul. Aceasta “jucarie pentru adulti” este o dovada a evolutiei perceptiei fata de sexualitatea feminina si este un condiment puternic, ce poate fi folosit in orice relatie. Care este istoria lui, insa?

Istoria vibratorului. Cand a aparut si de ce?

Ai putea crede ca stramosii nostri nu aveau vibratoare, insa adevarul este cu totul altul.Istoria vibratorului nu incepe in epoca moderna, ci in urma cu cateva secole. Dispozitive similare vibratorului erau folosite inca din secolul al XVII-lea, insa scopul lor initial era departe de cel actual. Utilizate in context medical, aceste instrumente aveau rolul de a trata o afectiune numita “isterie”, o conditie atribuita exclusiv femeilor, caracterizata prin anxietate, iritabilitate sau insomnie. Tratamentul, surprinzator pentru standardele actuale, includea masajul pelvian efectuat de medici pentru a induce “paroxismul isteric” – un termen vechi pentru orgasm.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, inovatiile tehnologice au dus la crearea primului vibrator electric (in 1880), destinat utilizarii domestice. Acest dispozitiv era promovat ca un instrument terapeutic pentru ameliorarea durerilor musculare si altor afectiuni, fara nicio mentiune a potentialelor sale beneficii sexuale. Totusi, utilizarea lui in context intim a inceput sa fie din ce in ce mai intalnita.

Vibratorul azi

In prezent, vibratorul a depasit cu mult statutul de simplu instrument terapeutic, transformandu-se intr-un simbol al libertatii sexuale. Acesta reprezinta pentru multe femei o cale de a-si explora propriile dorinte si de a obtine placere in mod independent, fara a depinde de un partener.

De asemenea, simpla existenta a vibratorului promoveaza discutiile deschise despre placere si autoexplorare, contribuind la normalizarea dorintelor sexuale feminine si la eliminarea stigmatului asociat cu masturbarea.

Dincolo de placerea imediata pe care o pot oferi, vibratoarele sunt recunoscute si pentru beneficiile lor asupra sanatatii sexuale si psihice. Utilizarea regulata a acestor dispozitive ajuta la reducerea stresului, imbunatatirea somnului si chiar la ameliorarea durerilor menstruale. De asemenea, ele pot juca un rol important in imbunatatirea vietii sexuale a cuplurilor, oferind noi modalitati de explorare si intimitate.

Intrebari Frecvente

Este utilizarea vibratorului sigura?

Da, utilizarea vibratorului este in general sigura, atata timp cat sunt respectate instructiunile de utilizare si este mentinuta igiena corespunzatoare. Asigura-te ca iti cumperi un astfel de dispozitiv dintr-un magazin de incredere!

Pot vibratoarele sa imbunatateasca relatiile de cuplu?

Absolut. Multe cupluri descopera ca includerea jucariilor sexuale in viata lor intima poate adauga varietate si poate intensifica placerea.

Exista riscuri legate de utilizarea excesiva a vibratorului?

Utilizarea excesiva poate duce la desensibilizare temporara, dar acest efect este reversibil. Important este sa ascultam de semnalele corpului nostru.

Cate tipuri de vibratoare exista?

De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tipuri de vibratoare: cele interne, care penetreaza si pot stimula punctul G sau cele externe, care sunt folosite in eteriorul vaginului, insa pot acoperi si alte zone ale corpului. In general, vibratoarele pot fi gasite sub mai multe forme.

Leave a Comment