​Care sunt cele mai comune materiale din care sunt realizate tricourile?

DZX

Updated on:

Tricourile sunt ieftine versatile și confortabile, fiind prezente în garderoba oricui. Nu orice tricou este de buna calitate, însă. Un tricou de calitate, chiar dacă este un tricou simplu, trebuie să fie realizat din materiale de foarte bună calitate. Pe piață găsești milioane de tricouri simple sau complexe, realizate din foarte multe tipuri de materiale. Cele mai comune sunt următoarele:

Bumbacul

Bumbacul este probabil cel mai popular material folosit pentru tricouri datorită confortului pe care îl oferă. Acesta este moale la atingere și permite pielii să respire, făcându-l ideal pentru purtarea zilnică. De asemenea, este un material ușor de întreținut, însă are dezavantajul de a se șifona ușor și de a se micșora la spălare (dacă nu este spălat corect). Din păcate, nu este la fel de durabil ca materialele sintetice, însă partea bună este că este ieftin.

Poliesterul

Este un material sintetic folosit în confecționarea tricourilor, mai ales pentru cele sportive. Este cunoscut pentru rezistența sa la șifonare și pentru rezistența în timp. Acest material se usucă rapid, gestionează foarte bine umezeala (este motivul pentru care este purtat de sportivi) și nu își pierde proprietățile în timp. Din pacate, nu este biodegradabil, reține mirosurile și nu este la fel de respirabil precum bumbacul.

Amestecurile de bumbac și poliester

Multe tricouri sunt realizate din amestecuri de bumbac și poliester, ceea ce combină avantajele ambelor materiale. În general, tricourile din bumbac și poliester sunt confortabile, rezistente și se usucă rapid. Păstrează, însă, dezavantajul reținerii mirosurilor neplăcute și lipsa respirabilității.

​Vâscoza

Vâscoza, cunoscută și sub numele de rayon, este un material semisintetic derivat din celuloză de lemn. Este cunoscut pentru textura sa moale și lucioasă, adesea comparată cu mătasea. Acest material are o textură moale și plăcută la atingere, este elegant și foarte respirabil și confortabil. Tricourile din vâscoză au și dezavantaje, însă: nu sunt la fel de durabile precum bimbacul și poliesterul, necesită curățare uscată și sunt sensibile la apă.

Inul

Este un material natural, renumit pentru capacitatea sa de a păstra răcoarea și confortul în zilele călduroase. Tricourile din in sunt apreciate pentru aspectul lor casual și aerisit, sunt naturale și sunt răcoroase. Pe lista cu dezavantaje putem trece faptul că inul este mai scump, este mai rigid decât bumbacul și se șifonează destul de ușor.

Lână Merino

Este un material de lux utilizat pentru tricourile de înaltă calitate, în special cele destinate activităților outdoor. Aceasta este cunoscută pentru proprietățile sale excelente de reglare a temperaturii și de respingere a mirosurilor. Tricourile din Lână Merino sunt mai scumpe și necesită îngrijire specială pentru a nu se deteriora. Pentru persoanele cu piele sensibilă, acestea pot genera mâncărime.

Există și alte materiale din care pot fi realizate tricouri, cum ar fi modalul (fibră din celuloză de fag), bambusul sau lyocelul (fibră din celuloză de eucalipt). Cele mai populare însă, sunt cele mai amintite mai sus. Dacă vrei tricouri simple, ieftine și versatile, cu siguranță cele din bumbac sau cele care combină bumbacul cu diverse fibre sintetice sunt cele mai potrivite. Pe www.ddsecret.ro poti găsi o mulțime de modele de tricouri din bumbac, pe care le vei îndrăgi!

Leave a Comment